Evenementen waar Government-as-a-Service is besproken en / of verder wordt ontwikkeld.

Dutch Blockchain Conference

Begonnen als het Nationaal Bitcoin Congres in 2014. De Dutch Blockchain Conference is door ondernemer Rutger van Zuidam en trendwatcher Vincent Everts in het leven geroepen en speciaal samengesteld om de voorhoede van het Nederlandse bedrijfsleven en (semi)overheidsinstellingen in één dag bij te praten over Bitcoin en Blockchaintechnologie. Topsprekers delen hun kennis en visie over de nieuwste ontwikkelingen en de impact die Bitcoin en Blockchaintechnologie heeft op business en samenleving, nu en in de toekomst. De DBC brengt traditionele, gevestigde partijen samen met start-ups, vernieuwers en innovators; ook biedt het een constructief-kritische blik op Bitcoin, crypto-valuta en de Blockchain als nieuwe technologie met concrete handvatten voor zowel strategische als praktische discussies over innovatie van dienstverlening en producten in de financiële en overheidssector.

Eén van de voornaamste doelen van de DBC is het Nederlandse ecosysteem zichtbaar maken, verbinden en op de internationale kaart zetten.

Sponsoren zijn o.a. KPMG, ING, ABN AMRO, IBM, Sogeti.
Mediapartners zijn o.a. Telegraaf, RTL Z, het FD, BNR, NRC, Bloomberg.

In 2014 en 2015 vond het congres plaats bij het ABN AMRO Dialogues House en het ING hoofdkantoor. Een impressie/samenvatting van afgelopen congres:

Een overzicht van sprekers, waaronder Jan Kees de Jager, prof. Lex Hoogduin en Peter Verhaar: http://bitcoincongres.nl/2015 en http://bitcoincongres.nl/2014/.

Dit jaar is de derde editie van het congres op 20 juni bij het hoofdkantoor van KPMG en biedt ruimte voor 400 geïnteresseerden. Wederom is een live-feed aanwezig, gesponsord door ING. Het congres wordt geopend door Minister Dijsselbloem.

http://dutchblockchainconference.com

(Rijks)overheidbrede werkconferentie Blockchain

Binnen diverse overheidsorganisaties weet men al dat dit interessant is. Op 9 maart 2016 heeft de eerste (Rijks)overheidbrede werkconferentie plaatsgevonden in Utrecht. Meer dan 80 deelnemers uit zo’n 40 overheidsdiensten kwamen bijeen om kennis uit te wisselen omtrent Blockchaintechnologie. Onderwerp van gesprek: het breder inzetten van de technologie voor allerlei (semi)overheidsinstellingen, zoals gemeenten, provincies, RDW, Kadaster, KvK, RWS, Douane, Onderwijsinstellingen, Gasunie, DUO en diverse ministeries zoals VWS, MinFin en EZ. De werkconferentie wordt georganiseerd door een publiek-privaat samenwerkingsverband tussen Belastingdienst/FIOD, IntoBlockchain.com en Politie. Deze dag is bedoeld voor medewerkers binnen de (Rijks)overheid die geloven in een meer transparante en efficiëntere overheid, én die het ondernemerschap hebben om daarin ook het verschil te maken.

 

Nationale Blockchain Hackathon

In februari 2017 wordt de eerste Nationale Blockchain Hackathon georganiseerd. In 54 uur tijd werken creatieve teams met use cases uit o.a. de rijksoverheidbrede werkconferentie en andere initiatieven en zetten deze om in concrete prototypes. Er is veel laaghangend fruit aanwezig, dat gemakkelijk valt om te zetten in werkende prototypes, waardoor het begrip en inzicht in de technologie sterk kan worden vergroot aan de hand van concrete, tot de verbeelding sprekende voorbeelden. Op basis van die prototypes kan bovendien een begin worden gemaakt met het ontwikkelen van concrete business cases.

Keynote IntoBlockchain SMC050

Bitcoin en Blockchaintechnologie in de praktijk, door Rutger van Zuidam

Download whitepaper
Creative Commons-Licentie
DutchChain Whitepaper van IntoBlockchain.com is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.
Gebaseerd op een werk op DutchChain.nl.